Bijzondere toepassing trapgat!

Na het plaatsen van een dakopbouw op ons huis, maakte het traphek op de overloop van de eerste verdieping plaats voor een trap naar de tweede verdieping. De trap en de ombouw zijn antracietgrijs geschilderd in een water gedragen zijdeglans verf van GAMMA. De leuningen en de treden zijn van massief eiken.  Tweemaal voorzien van water gedragen, slijtvaste parketlak van TraeLyx. De lak is sneldrogend zodat je dezelfde dag de trap weer kunt gebruiken.

Maar wat doe je met het open trapgat? Afdekken met platen vonden wij geen optie, zonde van de lichtval en transparantie. Diverse ideeën kwamen op en verdwenen net zo snel weer. Totdat we manilla touw van Touwenwinkel in handen kregen. Daar moet wat van te maken zijn, stoer materiaal en passend bij de stijl van het huis.

Het werd een ombouw in een vorm van een driehoek waarin 54 gaten werden geboord om vervolgens het 28 meter lange manilla touw (∅16 mm) door de gaten te halen. Het was wel even een klus, maar we zijn heel erg blij met het eindresultaat 😉

Copyright fotografie: Karin van den Heuvel

Advertentie

3 gedachten over “Bijzondere toepassing trapgat!

 1. Hey, Ik vind dit een geniaal idee en wij zijn geneigd om dit ook te doen in ons huisje voor het trapgat boven af te schermen 🙂 Echter hebben wij schrik dat onze 2 katers het mooie resultaat zullen aanzien als klimspeeltje. Hebben jullie toevallig katten en hoe gaan zij daar mee om ?

  Met vriendelijke groeten

  David

  Like

  • Hoi David,

   Dank voor je positieve reactie. Wij hebben geen katten, dus kunnen je helaas geen antwoord geven op je vraag. Tip: hang een manillatouw op als test en kijk hoe de katten hierop reageren. Veel succes!

   Like

   • Hey. We gaan er ook voor. Kan je me zeggen welke diameter boorgaten jullie hebben gebruikt en het interval van de gaten ? (Center gat tot gat).
    Mvg

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s