We gaan het dak op!

Project dakopbouw

Het platte dak van 100 m2 is binnen een half jaar getransformeerd van een ongebruikte buitenruimte tot een bewoonde en compleet ingerichte etage met daktuin. Nadat de gemeente de vergunning heeft verleend op de ingediende bouwtekeningen van BuroJunior, kan het project ‘dakopbouw’ starten.

Het grind wordt van het dak verwijderd, de staalconstructie geplaatst en de ombouw afgetimmerd met Red Cedar hout. Nadat alles wind- en waterdicht is gemaakt, wordt de diamantzaag in het plafond van de eerste etage gezet. Vanaf dat moment kunnen we binnendoor de nieuwe ruimte bekijken.

Stuc- en schilderwerk:

De binnenzijde is geheel voorzien van glad gestucte wanden en plafond. Alle wanden worden voorgestreken en dekkend afgeschilderd met een acryl muurverf in de kleur Lava, kleurnummer GN116-02 AC Plus van VeveoCoatings. Het plafond wordt eveneens voorgestreken en vervolgens gesausd in de kleur gebroken wit RAL 9010 AC Plus van VeveoCoatings.

Het houtwerk buiten is eerst in de grondverf gezet en afgeschilderd in een systeemverf in de kleuren gebroken wit RAL9010 en parelwit RAL1013 van VeveoCoatings.

Het houtwerk binnen is in een watergedragen grondverf gezet en afgeschilderd met een zijdeglans acrylverf in de kleur gebroken wit RAL9010 van Wijzonol. Alle schilderwerkzaamheden zijn uitgevoerd door Coert van den Heuvel Schilderwerken B.V. in Diemen, hoe kan het ook anders 😉

Daarna komt voor mij de allermooiste klus in zicht; het inrichten van de binnen- en buitenruimte. In mijn eerdere blogs is hier al iets van te zien, maar er volgt nog veel meer…

Hieronder een impressie van de start van de bouwwerkzaamheden tot de oplevering.

Copyright fotografie: Karin van den Heuvel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s