Gevonden: goudklomp in Beverwijk!

Ik geef het onmiddellijk toe, de titel van ‘goudklomp …’ dekt niet helemaal de lading, het omvat veel meer! Wat er in Beverwijk door Liong Lie Architects is ontworpen, is een spectaculair mooi pand. Iedereen met een passie voor architectuur, fotografie en juwelen zou deze locatie een keer moeten zien.

Het pand is op 22 maart 2015 geopend en draagt de toepasselijke naam ‘de Goudsouk.’ Het heeft een vloeroppervlak van 1,500 meter en herbergt een twintigtal juweliers. Een walhalla voor de goudzoekers onder ons. De Goudsouk maakt deel uit van de bekende Beverwijkse Bazaar.

Het geheel heeft een beetje een Dubai-achtige uitstraling. Aan de binnenkant komt dit door de aanwezigheid van 170 meter led-verlichting in de vloer en als je naar boven kijkt, dan zie je een sterrenhemel gevuld met 462 led-lampjes. Aan de buitenkant zijn 1850 goudkleurige panelen bevestigd. Als de zon schijnt geven deze panelen een prachtige weerkaatsing van het licht. Ook ’s avonds zorgt de verlichting tussen de panelen voor een schitterend schouwspel. Ben jij er al geweest? En wat vind je ervan?

Copyright fotografie: Hannah Anthonysz

Een gedachte over “Gevonden: goudklomp in Beverwijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s