Get inspired in… Sevilla!

Bijdrage van gastblogger Carolien Oedekerk:

Sevilla, een beetje verliefd.

Houd je van architectuur, van volkswijken, van typische Spaanse muziek, Spaans eten en schitterend mooie parken? Sevilla is dan the place to be! En inclusief het mooie weer een bezoek meer dan waard. Er is zoveel moois te zien, te veel om hier te omschrijven, dus lichten we er één onderwerp uit:

Plaza de España

Dit plein draagt de naam Plaza de España en is in 1928 in de vorm van een halve maan aangelegd ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. Deze tentoonstelling werd een jaar later geopend en het plein is volledig omringd door imposante gebouwen. Sinds die tijd is het één van de meest herkenbare pleinen van Sevilla.

Midden op het plein vind je een prachtige fontein en dit middenplein wordt verbonden door talloze bruggetjes die naar de gebouwen eromheen leiden. Hier vandaan loop je meteen het mooie Maria-Luisa Park in. Hier zijn voldoende schaduwrijke plekken om even bij te komen van al het moois dat Sevilla biedt.

Eén van de gebouwen in het Maria-Luisa Park is een ontwerp van Aníbal González een Spaanse architect en geboren in Sevilla. Het merendeel van deze gebouwen wordt vandaag de dag gebruikt door de overheid. Geheel onderaan deze gebouwen bevinden zich 52 tegelmozaïeken, fresco’s waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld in azulejo’s. Dit zijn typische tegeltjes uit Andalusië.

Copyright fotografie: Sevilla Tourismo

3 gedachten over “Get inspired in… Sevilla!

  1. In elke grote stad in spanje vind je een “plaza de españa” en in elke stad is het een prachtig plein…maar wát een kado was het plaza de españa in Sevilla!!! Ik kwam via een trap, achter een jongen aanlopend “waar zou die trap naar leiden?” op het plaza de españa. ..in 1 woord maravillosa!! echt tot nu toe het prachtigste plaza de españa dat ik heb gezien! !

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een leuke gastblog van Caroline. Ik wil heel graag naar Sevilla en zal dan zeker een bezoek brengen aan dit plein. Magisch… Helemaal zoals Diana aangeeft dat je totaal niet verwacht wat je tegenkomt en dan zo een mooi plein aantreft. Zelfde ervaring had ik met het stadspark in Barcelona (Parc de la Ciutadella), waar zich een wonderschone fontein bevindt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s