Grote metamorfose van het kleinste kamertje

Als je bijna 20 jaar in het kleinste kamertje tegen dezelfde blauw/witte tegels aankijkt, dan wordt het tijd voor wat anders, Dat het anders is geworden, dat staat als een paal boven water!

De grootformaat blauwe en witte tegels van 40 x 60 cm, de wc en het fonteintje werden in no-time verwijderd. Onder de tegelvloer lag een goed werkende vloerverwarming en om deze in tact te houden, werden de tegels heel voorzichtig verwijderd. Ongeschonden kwam de vloerverwarming uit de strijd, waardoor we deze konden blijven (her)gebruiken! Niet onbelangrijk als je bedenkt dat de vloerverwarming de gehele begane grond van warme voeten voorzag en dat wilden we graag zo houden 🙂

Bij sanitair denk je in eerste instantie aan fris en wit. Wij kozen voor een andere, iets meer donker gekleurde variant. Het onderste deel van de glad gestucte wanden werd ‘bekleed’ met de New Palladiana XL flagstones, grijs/antraciet. De vloer werd gelegd met Portugese leisteen in formaat 40 x 40 cm. Beide steensoorten zijn van Michel Oprey & Beisterveld en geleverd door Nijhof in Baarn. Om de kleur van de stenen en tegels meer naar voren te laten komen, hebben we deze geïmpregneerd met een kleurverdiepende bescherming, S242 van Moeller Stone Care.

De achterwand hebben we geheel opgetrokken met Palladiana XL flagstones en de nis kreeg een opening van 50 x 70 cm (b x h). Een formaat dat in de papierindustrie veel wordt verwerkt. Komt mijn grafische achtergrond toch nog van pas:-) De binnenzijde van de nis werd glad gestuct. Na droging hebben we de gestucte wanden geschilderd in een acrylaat muurverf AC Plus in de kleur Lava GN 116-02 mat van Veveo Coatings. Het waterreservoir is van Geberit. Het hangende toilet met soft-close zitting en fonteintje van Sphinx en de kraan van Grohe. De chromen accessoires zijn van Haceka. De houten beelden in de nis en de wc-rollen mand komen uit India. De grote spiegel is van Ikea. De geurstokjes, Mandarin Musk Roses, gewoon van de HEMA.

Kijken we omhoog, dan zien we de door RYH ontworpen kralenlamp van grote, zwarte houten kralen. Het licht dat tussen de kralen door schijnt, geeft een mooi effect op plafond en wanden. De spot in de nis heeft led-verlichting. Vraag me alleen af, waarom deze ruimte na de metamorfose langer ‘bezet’ wordt gehouden dan voorheen… 😉

Copyright fotografie: Karin van den Heuvel

Een gedachte over “Grote metamorfose van het kleinste kamertje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s