10x10artist. Make up your art!  

 

Bijdrage van gastblogger Erik Timmermans:

10x10artist is een kunstproject van de Amsterdamse galerie Atelier Open. De website www.10x10artist.com biedt een gevarieerd aanbod van honderden kunstwerken van (internationale) kunstenaars. De kunstwerken hebben één prijs (65 euro) en één formaat (10×10 centimeter). Geen print, maar authentiek werk. Bijzonder is dat je met de kunst uit de collectie zelf een kunstwerk kunt samenstellen. Jij bent de artiest, de 10x10artist. Hoe werkt dat?

Ga naar www.10x10artist.com en selecteer kunstwerken die je mooi vindt. Kies vervolgens een speciaal ontwikkelde lijst. Op de website kun je de kunst in de lijst plaatsen en bepaal je de compositie. Jouw compositie. Zo ontstaat een door jou, met het werk van kunstenaars gemaakt kunstwerk. Make up your art! Tevreden? Bestel het kunstwerk. 10x10artist zorgt voor verzending. De kunstwerken zijn aan de achterzijde voorzien van een magneet. Hiermee klik je de doekjes op de stalen achterwand van de lijst. Je kunt ze dus ook weer weghalen en/of verplaatsen. Het kunstwerk kan continu worden veranderd. Op de website staan ter inspiratie verrassende voorbeelden van combinaties van kunstwerken van verschillende kunstenaars.

Atelier Open (www.atelieropen.nl) wil met 10x10artist nieuwe doelgroepen bij de kunst betrekken. De kunst wordt laagdrempelig via website en events aangeboden. Via links op de site kan ook ander, groter werk van de deelnemende kunstenaars worden bekeken. Via Facebook (10x10artist) en Twitter (10x10artist) word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws.

Atelier Open doet meer. Op vrijdag 26 juni opent de Ode aan de Lino. Deze (geslaagde) crowdfunding heeft als doel linografische kunst meer bekendheid te geven. Linografie is een betaalbare en mooie kunstvorm. En herkenbaar! Wie heeft er vroeger op school geen lino gemaakt of gegutst? Kom kijken tijdens de expo op 26, 27 en 28 juni 2015. Adres: Dek West, Haparandadam 7, Amsterdam. Kijk voor meer info op www.atelieropen.nl.

Een gedachte over “10x10artist. Make up your art!  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s