Handlettering door Karlijn

 

Met 13 vrouwen volgden we de workshop ‘Handlettering’ van Karlijn van de Wier. Karlijn is met deze techniek bij het grote publiek bekend geworden door onder andere haar muurtekening in het TV-programma ‘Eigen Huis & Tuin‘ en de getekende miniposter in het magazine ‘VT Wonen.‘ Zij organiseert workshops op vaste locaties, zoals bij woonwinkel Loft in Arnhem en cultureel centrum De Krekul in Oisterwijk maar ook op locatie.

Na de introductie nam Karlijn ons mee naar de wereld die ‘Handlettering’ heet. HEMA en Stabilo schrijf- en tekenmaterialen lagen al klaar om het witte en zwarte papier te vullen. Na Karlijn’s uitleg over het snel leren tekenen, zetten we de eerste pennenstreken op papier. Het ziet er heel eenvoudig uit, maar in de praktijk is het een uitdaging om je tekst of beeld meteen in de juiste verhouding te tekenen. Het was fijn om de persoonlijke aandacht van Karlijn te krijgen. We stelden haar continu vragen zoals; ‘Hoe maak ik een logo voor mijn bedrijf?’ ‘Moet die letter links of rechts opgevuld worden?’ ‘Hoe krijg ik diepte in een letter?’ ‘Hoe maak ik een waardebon voor een winactie?’ ‘Kan ik ook mijn CV tekenen?’ Alle vragen werden één op één beantwoord en na 2,5 uur konden we aangenaam verrast de eerste creatieve ontwerpen aan elkaar laten zien.

Met de opgedane kennis keerden we geïnspireerd huiswaarts en spraken we over hoe en waar we ‘Handlettering’ zelf kunnen toepassen. Een persoonlijke tekening op die saaie muur? Een pakkende quote met stift op die grote spiegel? Of is dit een brug te ver? Dan maar eerst beginnen met een ansichtkaart om te versturen of gewoon voor jezelf houden en in een lijstje plaatsen! Alles is mogelijk, laat je creativiteit de vrije loop! Karlijn heeft ons in ieder geval voldoende geïnspireerd om over onze eigen creatieve grenzen heen te gaan!

Copyright fotografie: Karin van den Heuvel

2 gedachten over “Handlettering door Karlijn

  1. Wat leuk! Heb ik gemist!
    Als je nog zo’n workshop gaat geven ben ik zeker geïnteresseerd! Op welke lokatie? Bvd mvrgr Petra!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s