Made in Friesland: TK Design!

Blogger van de maand juli is Tjerk Koopmans, ontwerper van het sieradenmerk TK Design. Lees hieronder hoe deze Friese ontwerper afgedankte leerstalen uit de meubelbranche transformeert tot prachtige lederen design armbanden!

‘Mijn naam is Tjerk Koopmans en ik maak armbanden van leer en sieraden van glaskristal uit Tsjechië. De armbanden worden gemaakt van afgedankte leerstalen van meubelen. Je kent het vast wel, gezellig op zondag naar de Meubelboulevard, waar de leerstalen in een kleurenpalet bij de lederen bankstellen liggen om je kleurkeuze te kunnen bepalen. Echte glaskristallen kralen uit Tsjechië verwerk ik tot colliers, armbanden en oorbellen.
Hoe ik aan materiaal kom?
Eerder werkte ik in een woonwinkel, maar het bedrijf ging failliet en daardoor raakte ik mijn baan kwijt. Er moest alleen nog opgeruimd worden in de winkel en aangezien ik het zonde vond dat deze leerstalen werden vernietigd heb ik ze allemaal kunnen bemachtigen.
Zodoende is deze hobby uit nood geboren. Ook heb ik een oude Necchi naaimachine aangeschaft en met een beetje creativiteit maak je de meest trendy armbanden in een ruime variatie aan kleuren.
Waar kun je mijn werk kopen?
Er wordt hard gewerkt aan een eigen website. Wil je nu al iets bestellen uit bovenstaande getoonde collectie of heb je speciale wensen? Vul dan de contactpagina onderaan in en dan neem ik contact met je op.’
Met vriendelijke groeten van Tjerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s