Borduurwerk wordt kussen!

 

De maand augustus geven wij Saakje Elzinga ruim podium. Haar creatieve geest in het hergebruik van materialen is wellicht een eye opener! Lees hieronder het inspirerende verhaal over wat zij maakt van oubollige, ingelijste borduurwerken.

Saakje: ‘Er wordt tegenwoordig zoveel weggegooid, omdat spullen niet meer aan de eisen van nu voldoen of omdat men erop uitgekeken is. Iets wat ik zonde vind, zeker als het gaat om items die niet stuk of versleten zijn. Daarom vind ik het leuk om mensen te verrassen door bepaalde dingen een tweede leven te geven en in een ander jasje te steken. In dit geval gaat het vaak om dierbare herinneringen…

Wat doe je met het borduurwerk van je moeder, oma of overgrootmoeder? Jarenlang heeft dit huisvlijt een mooi plekje aan de wand gehad, maar daar ben je nu wel op uitgekeken. Het past ook niet meer in je interieur, maar je wilt het eigenlijk ook niet kwijt.

Dan kom ik in beeld, want zodra het in een mooi kussen is verwerkt, wordt het een heel ander verhaal. Het is niet alleen praktisch, maar ook fijn om herinneringen levend te houden. Deze borduurwerken geef ik een tweede leven, door ze op creatieve wijze in kussens te verwerken. Als decoratie op de bank, in een (schommel)stoel of op je bed. De borduurwerkjes koop ik in kringloopwinkels of ik krijg ze van vrienden en familie. Soms ontvang ik ook verzoeken om ‘de borduurwerken van oma’ te recyclen tot een trendy kussen.

Mijn kussens zijn inmiddels te bewonderen en te koop bij Studio 8 in Leeuwarden, een prachtige interieurwinkel met nog veel meer verrassende spullen. Je kunt ook rechtstreeks bij mij bestellen, in de door jouw gewenste afmetingen en materiaal. Eventueel kun je het materiaal zelf aanleveren. Stuur gerust een e-mail: saakje.elzinga@hotmail.com. Ik zie je reactie wel verschijnen!’

Een gedachte over “Borduurwerk wordt kussen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s