Ambachtelijk en uniek keramiek!

 

Gastblogger van de maand november is Ans Vedder:

‘Mijn naam is Ans Vedder en ik ben keramist. Na drie jaar studie aan de SBB in Gouda heb ik mijn opleiding afgelopen mei met een prachtige expositie succesvol afgesloten. Om vaardigheden verder te ontwikkelen volg ik momenteel een opleiding glazuren, ook bij het SBB. Zo kan ik mijn werk nog meer een eigen look geven, maar ben ik ook beter in staat opdrachten te maken.

Voor mijn opleiding in Gouda werkte ik al enkele jaren met klei, alleen handvormen. Tijdens de opleiding, die voornamelijk ambachtelijk is, heb ik ook kennis gemaakt met het draaien en daar mijn passie in gevonden.

Momenteel ontwikkel ik mijn eigen stijl, inclusief bijbehorende vormen en kleuren. Ik maak nu voornamelijk gebruiksgoed. Daarbij moet je denken aan kommen, borden, schalen, kopjes, bekers, theepotten etc. Een kopje of schaal moet naar mijn mening goed bruikbaar zijn, maar ik vind het ook mooi als je kunt zien dat het handwerk is. Een stukje ambachtelijk en uniek werk.

Als startende keramist en een beetje gebrek aan ruimte, heb ik momenteel nog niet zoveel op voorraad, maar dat is iets wat in de toekomst gaat veranderen. Werken in opdracht is uiteraard ook mogelijk. Zo ben ik momenteel bezig met een “monumentje” om een haarlok in te bewaren.

Op mijn website http://acvedder.wix.com/atelierav zie je een impressie van wat ik tijdens de opleiding heb gedaan en wat ik nu zoal aan het maken ben. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust via de website contact met mij op.’

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s