Vilt en ecoprints van handfelt.nl

Gastblogger van de maand december is Esther Spielmann van Handfelt.nl:

‘Zonder wrijving geen glans zegt Karin van Restyle Your House tegen me. Ja dat vind ik ook en ik moet onwillekeurig aan vilt denken. Vilt is mijn passie!

Door wrijving kun je wolvezels in elkaar laten grijpen zodat er een stevige structuur ontstaat. Eigenlijk een soort klit die je ook in je haren (of de haren van je kinderen) kunt vinden en die je dan met een diepe zucht en veel moeite weer probeert te ontwarren. Met wol, water, zeep en handigheid kun je alle vormen en maten ‘in elkaar klitten’.

Vilten doe ik nu ruim zeven jaar waarin ik allerlei nieuwe technieken heb geleerd door cursussen te volgen bij (inter)nationale viltkunstenaars. Door veel te oefenen lukt het me ondertussen goed om de wol in de vorm te krijgen die ik wil. Het geeft mij een enorm palet aan mogelijkheden om van alles te creëren: van handige spullen zoals sjaals, telefoon- en laptophoezen, tassen, kussens, lampenkappen, sloffen, schoenen en zelfs laarzen tot kunst in de vorm van wandpanelen of driedimensionale sculpturen. Neem een kijkje op mijn website en op facebook voor recent werk.

Een mooie aanvulling op het vilten heb ik gevonden in het maken van ecoprints: met natuurlijke kleurstoffen kleur ik tweedehands kleding en maak er een print op met bladeren en bloemen uit de natuur. Soms breng ik met ecoprinten ook een extra finishing touch aan op mijn zelfgemaakte vilten rokjes en sjaals. Een deel van mijn creaties zijn vanaf januari 2016 te zien en te koop bij bloemenwinkel “Bonfleur” in Diemen Noord (Gruttoplein 8) waar ik geregeld een bosje eucalyptus haal. Deze blaadjes geven namelijk naast de mooiste prints ook een zalige geur aan de kleding.

Sinds anderhalf jaar heb ik het geluk om een eigen atelierruimte te hebben aan de Prinsengracht in Amsterdam. Ik kan nu ook (kleine) groepen mensen ontvangen voor een workshop vilten. Neem je vrienden en vriendinnen mee en kom het ervaren! Samen bedenken we een workshop op maat. Je bent van harte welkom. Mail me op info at handfelt punt nl.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s