Een duurzaam 2016: lege flessen worden windlichten!

In 2015 hebben we duurzame tips en projecten via deze website onder je aandacht gebracht. De positieve reacties geven aanleiding om ook in 2016 hiermee door te gaan. Laat je inspireren door nieuwe ideeën en projecten voor elk interieur en exterieur en geniet vooral van een duurzaam 2016!

Van fles naar windlicht:

Tijdens je vakantie kun je je creativiteit ook heel goed kwijt. Ons vakantieverblijf met groot dakterras had weliswaar buitenverlichting, maar echt sfeervol zag het er niet uit. Dat werd anders toen de lege plastic flessen werden getransformeerd tot sfeervolle windlichten!

Wat heb je nodig?

  • Lege plastic flessen, in diverse maten en vormen,
  • schaar of mesje,
  • zand en indien aanwezig kleine kiezels,
  • waxinelichten,
  • lucifers,
  • champagne- of wijnkurken, schelpen, touw, stiften of ander decoratiemateriaal.

Verwijder eventueel de etiketten, vul de fles met zand en knip of snij bovenin een gat ter grootte van een waxinelichtje, zodanig groot dat je deze ook nog makkelijk met lucifers of gasaansteker kunt bereiken. Ter decoratie hang je champagne- en / of wijnkurken, schelpen etc. aan de hals van de fles. Je kunt de fles ook voorzien van tekst of tekeningen. Kies dan een watervaste stift voor het beste resultaat. Zet er een aantal bij elkaar op tafel, in de hoeken van je tuin, terras of bevestig ze aan je balkonhek. Een echte sfeermaker!

Tip: Gooi plastic doppen niet weg, maar breng ze naar een verzamelpunt ten behoeve van geleidehonden voor blinden. Met de opbrengst van deze doppen worden geleide honden voor blinden opgeleid. Zo ondersteun je ook nog een goed doel!

Tip 2: Gooi de flessen niet weg, maar laat ze achter voor de volgende bewoners. Doe je ook mee om wegwerpflessen een tweede of derde leven te geven? Wij zijn al begonnen 🙂

Copyright fotografie: Karin van den Heuvel

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s