Amsterdam: Top 5 Hotel Design Inspiratie

 

Ook ik ontkom af en toe niet aan lijstjes, vaak met TO DO erboven 😉 Ken je mijn favoriete top 5 lijstje van markante gebouwen die omgetoverd zijn tot zinnenprikkelende locaties die je van buiten, maar ook zeker van binnen gezien moet hebben?

1 The Duchess,  neem een kijkje in de bar en de restaurants behorend tot het W Hotel. In het voormalige bankgebouw van de KAS Bank is het goed toeven. In een verrassend mooie setting laat je je verrassen door dit bijzondere interieur. Wil je jezelf of anderen eens lekker in de watten leggen, ga dan een keer hier naartoe en drink een kopje thee met huisgemaakte macarons of zoek een plek met een cocktail aan de bar om vervolgens een tafeltje voor het diner te bemachtigen. Net open en nu al een hotspot van vorstelijke allure!

2 Conservatorium Hotel, is een zeer stijlvol hotel met een top restaurant. Een fijne plek om goed en betaalbaar te gaan lunchen in een spectaculair verbouwde ruimte. Groots en cosmopolitische uitstraling en gelegen in het sjieke Amsterdam Zuid, omringd door alle grote musea en de PC ligt om de hoek!

3 The Dylan, geweldige locatie aan de voorname Keizersgracht. Smaakvol verbouwd met een in het oog springend interieur. Hier kun je geweldig eten en de voorbij varende bootjes in de gracht bewonderen! Tip: maak het nog leuker en meer aan met een boot!

4  Lloyd Hotel en Culturele Ambassade, waar in het verleden gezinnen zich via het wachtlokaal van dit markante gebouw per (stoom)boot naar een nieuwe bestemming lieten varen, daar vertoeven nu binnen- en buitenlandse gasten, voor business en pleasure. Proef hier de Slow food keuken en bewonder dit mooie pand met culturele ambassade.

5 The Grand, ooit het stadhuis van Amsterdam, gelegen op de wallen aan de gracht. De binnenplaats oogt al imposant en wanneer je binnen gaat kom je ogen en oren tekort. Culinaire wensen? Stap binnen bij het inpandige restaurant Bridges en voordat je de ‘tent’ verlaat, neem je nog een kijkje in de binnentuin en de prachtige muurschildering van Karel Appel, die naast de ingang van het restaurant te bewonderen is. Prachtplek!

Wil je ze alle vijf binnen één dag bezoeken? Dat kan, ze liggen namelijk niet eens zo heel ver van elkaar. Gewoon doen en geniet van al het moois om je heen 🙂

Copyright fotografie: W Hotel, Conservatorium Hotel, The Grand Hotel, Lloyd Hotel, Dylan Hotel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s