SLOPS: Gastblogger van de maand april

Tjeerd van der Mark van SLOPS is gastblogger van de maand april.

Duurzaamheid

Duurzaam bouwen, circulaire economie, cradle to cradle, allemaal termen die te maken hebben met de vermindering van de belasting op het milieu door de mens. Er worden boeken vol geschreven over duurzaamheid, congressen gehouden, certificeringssystemen bedacht enzovoorts.

Je kunt op verschillende manieren kijken naar duurzaamheid. Is een materiaal duurzaam omdat het een natuurlijk materiaal is? Is een auto duurzaam omdat deze op elektriciteit rijdt? Het voert te ver om er erg diep op in te gaan maar de belangrijkste manier om de milieubelasting te bepalen is door de hele levenscyclus van een product te bekijken. De zogenaamde LCA (Life Cycle Analysis). Wat is de milieubelasting in 5 categorieën die samen de levenscyclus van een product vormen:

1. Grondstofwinning

2. Productie

3. Transport

4. Gebruik en onderhoud

5. Moment van weggooien/Afval/Recycling

Het resultaat is een technische analyse rapport vol met verschillende waarden. Voor de dagelijkse praktijk kom je ook al ver om gewoon eens na te denken over de levenscyclus van een product dat je wilt kopen.

SLOPS

Ons bedrijf SLOPS heeft ook de focus op duurzaamheid maar dan voor interieurs. We zijn een ervaren leverancier én producent. We willen interieurs inrichten met duurzaam meubilair en stoffering. Dat kan met natuurlijke, hernieuwbare materialen of met combinaties van bestaand en nieuw, natuurlijk materiaal. De materialen zijn onder andere linoleum (vloerbedekkingen en meubellinoleum) palmleer, kurk, biolaminaten, vilt en gerecycled leer. Hiermee kan meubilair en stoffering gemaakt worden zoals bijvoorbeeld bureaus, tafels, stoelen, akoestische panelen, kleden en rolgordijnen. We zijn gespecialiseerd in de verwerking van meubellinoleum waarmee prachtig meubilair gemaakt kan worden.

Het is onze tweede natuur: continue zijn we op zoek naar bijzondere, natuurlijke materialen en denken we na over de toepassing er van. Kijken, ruiken, voelen en brainstormen over innovatieve toepassingen in meubilair en stoffering zit in ons bloed. Daarbij hebben wij de ambitie om een zo duurzaam mogelijke inrichting te kunnen verzorgen voor interieurarchitecten, bedrijven en particulieren. Meer informatie kunt u lezen op onze website: http://www.slops.nl of neem contact met mij op: Tjeerd 06 300 74 400

SLOPS: Buitengewone Mensen en Buitengewoon in Ruimte

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s