Get inspired in … Abu Dhabi!

Abu Dhabi al bezocht? Ik nog niet, maar deze foto’s ontving ik van een vriend en mijn interesse voor dit imposante bouwwerk werd direct aangewakkerd. Als liefhebber van interieur design is de Sheikh Zayed Grand Moskee één en al inspiratie en een absolute must-see. De grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten, is vernoemd naar Sheikh Zayid bin Sultan al Nahyan, grondlegger en eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten.

Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan nam het initiatief om een moskee te laten verrijzen, waarin hij iedereen wilde laten kennismaken met zijn cultuur. De bouw is in 1996 gestart en de moskee is in 2007 in gebruik genomen. Vele internationale kunstenaars hebben een bijdrage geleverd om het bouwwerk een ongeëvenaarde allure mee te geven. De moskee, een ontwerp van architect Yusef Abdelki, heeft Moorse, Mongoolse en Arabische invloeden. Het gebouw telt 1000 pilaren, 82 koepels en er is plaats voor 40.000 bezoekers. Naast het imposante en geheel witte exterieur is het interieur al even overweldigend.

Interieur

Wist je dat het tapijt 5627(!) vierkante meter meet en daarmee het grootste handgeweven tapijt ter wereld is? Vanwege de grootte is het in delen vervoerd en ter plekke tot één tapijt verwerkt.Twaalfhonderd wevers hebben ca 2.268.000.000 knopen gelegd en het totaal gewicht is een kleine 50(!) ton. Al even indrukwekkend in deze moskee is de grootste kroonluchter ter wereld, zie foto’s.

De moskee is voorzien van wit marmer, bladgoud, edelstenen, kristal en keramiek. Bloemenpatronen zie je overal, onder andere op het binnenplein en in de moskee, onder andere in het tapijt, op de zuilen en aan de wanden.

Ook toe aan een nieuwe ‘look & feel’ voor je eigen plek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

Fotografie: Frederico Diaz van de Vlugt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s