Monsterkamer wordt Café Papier [kafee pa-pie-jee]

Hoe presenteer je je als gerenommeerde papiergroothandel in de markt? Op het hoofdkantoor van Proost en Brandt in Diemen werd goed nagedacht over huisstijl. Niet alleen over alle communicatie uitingen, maar ook over de presentatie van de onderneming zelf.

Doelgroep: medewerkers en bezoekers, voornamelijk grafici uit de drukkerswereld en vormgevers en art directors uit de reclame- en uitgeverswereld. Experts binnen hun eigen vakgebied, die dagelijks bezig zijn om de boodschap van zender naar ontvanger zo goed mogelijk over te brengen.

Papier als uitgangspunt voor het interieur

Begonnen met een blanco moodboard, waarin alle ideeën werden opgeplakt, tot de uiteindelijke uitvoering ervan. Van grote tafels en prettig zittende bankjes en stoelen, tot voormalige Bosatlassen die werden getransformeerd tot lampen. De ‘Bosatlas lamp’ is een ontwerp van Michael Bom van Studio Hergebruik. Pallets met op maat gesneden paars papier werden gebruikt als poten voor de glazen tafels. Ter inspiratie werden in de boekenkast uitingen van bijzondere druktechnieken en nabewerkingen in boekvorm getoond. Eén kast werd ingericht als expositieruimte voor karton- en papierontwerpen van papierkunstenaars. En last but not least werd één wand behangen met een grafisch ontwerp, eerder gepubliceerd in het magazine De PapierKoerier. Tijdens kantoortijden bezochten velen het Café Papier om inspiratie op te doen, te vergaderen en feestjes te vieren. Feestjes bouwen, dat konden ze goed en past ook wel een beetje bij de bedrijfsnaam en het naar de onderneming genoemde bier, of sla ik nu door ..!

CafePapier

Een mooie opdracht van een organisatie die zich op interieurgebied wil onderscheiden van de massa.

Ook interesse om je bedrijf of woning die uitstraling te geven die het verdient, neem contact op via het contactformulier:

 

 

Copyright fotografie: Proost en Brandt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s